Inwerkingtreding N-herijking nog niet per 1 januari 2021

Inwerkingtreding N-herijking niet voor 1 januari 2021

HET TWITTERBERICHT

Agentschap Telecom laat op 29 december 2020 in een reactie aan de verenigingen weten dat de inwerkingtreding N-herijking niet lukt voor 1 januari 2011.

De inwerkingtreding is pas geldig een dag nadat publicatie hiervan in de Staatscourant heeft plaatsgevonden. Die publicatie heeft dus niet plaatsgevonden.

Op een eerder moment had Agentschap Telecom op Twitter de verwachting gewekt dat dit per 1 januari 2021 zou ingaan. Op het verzoek aan Agentschap Telecom om melding te maken dat de inwerkingtreding per 1 januari 2021 niet zal plaatsvinden heeft AT gemeld dat er geen capaciteit is om de melding op de website te plaatsen…..

Heb je een N-registratie kun je helaas dus nu nog even geen gebruik maken van de uitbreidingen van de mogelijkheden. Het verzoek is om niet op de nieuwe regelgeving vooruit te lopen maar nog heel even geduld te hebben !

De uitbreidingen zullen inhouden:

  • Het vrijgeven van de gehele 20 meter amateurband  ( 14,000 – 14,350 MHz )
  • Het vrijgeven van de gehele 40 meter amateurband ( 7,000 – 7,200 MHz )
  • Het maximaal toegestane zendvermogen voor banden < 30 MHz wordt 100 Watt

 

Zo komt er dus binnenkort weer wat meer ‘speelruimte’ voor de houders van een N-registratie.  Nog mooier is om de studie weer op te pakken voor de volledige vergunning ( F ).  Studeren kan tegenwoordig goed thuis maar toch met vakkundige begeleiding.  KLIK HIER voor meer info.